Pool

American Pool

Voor de liefhebbers is er natuurlijk ook onze American Pool: even ontspannen na een vermoeide werkdag, of gewoon gezellig pool spelen onder vrienden of collega’s. Aan twee American Pools kan u het even wat rustiger aan doen. Concentratie en een vaste hand zullen u helpen een partijtje te winnen. Ideaal om u te ontspannen met enkele vrienden onder elkaar. Het is een snel spel, dat iedereen vanaf 16 jaar zeker vlot kan aanleren.

Mogelijke speelwijzen

De opstelling
De witte speelbal moet in de halve cirkel geplaatst worden om op te gaan, hij mag door de startende speler vrij verplaatst worden, maar binnen deze cirkel.
Het doel van dit spel…

… is als éérste de gekozen ballenreeks te kunnen potten en daarbij de 8-ball als laatste in de diagonale hoek, tegenover de hoek waar in uw laatste bal verdwenen is te potten (bij de middenpocket is dit aan de overkant). Als beide spelers hun laatste bal in dezelfde pocket spelen, zal de éérste speler die daarin lukt de regel van hierboven moeten toepassen en de tweede speler zal de andere pocket op de korte band moeten nemen om zijn zwarte 8-ball te potten. Voor de midden-pocket is dit ook steeds de overliggende pocket van de tegenspeler. Dus: men kan nooit dezelfde eindpocket hebben als zijn tegenstander (zwarte 8-ball).

Begin van het spel…

… één van de spelers begint met het openingsshot vanuit de startcirkel (break). Dit is alleen geldig als de ballen vanuit de stilstaande startpositie (driehoek) minstens 3 banden hebben geraakt. Zoniet, mag de tegenstander vragen of deze break over te doen, of verder te spelen (dus een echte break maken). Als één of meerdere ballen in de pockets verdwijnen (potten genaamd) bij de break, moet de speler een keuze maken of hij wil verder spelen met de volle kleuren of met de half volle kleuren (naargelang van de gepotte kleur) de keuze is dan voor deze set vast bepaald. Als er geen bal is gepot bij de break , dan mag de tegenspeler trachten de éérste bal te potten en moet dan verder spelen met de gepotte kleur.

Een voorbeeld

 • 1 volle witte bal: verder spelen met de volle bal
 • 1 halfvolle bal: verder spelen met halfvolle bal
 • 2 volle ballen en 1 halfvolle bal: men mag vrij de keuze maken of men wil verder spelen met halfvolle of met volle ballen.

LET OP! Bij het openingsshot de zwarte 8-bal potten is GEWONNEN!!

Wat is fout?
 • Rechtstreeks op een bal spelen van uw tegenstander, zonder eerst een bal geraakt te hebben van uw eigen kleur.
 • Met de witte speelbal eerst de bal van uw tegenspeler of de 8-bal raken.
 • Op de zwarte 8-bal spelen voor dat al uw eigen gekleurde ballen gepot zijn.
 • Eender welke bal uit het terrein spelen (gekleurde ballen terug op het terrein leggen in de startcirkel op het middelpunt of als dit niet kan op het midden van de 8-bal).
 • Als u geen bal raakt of de witte speelbal in een pocket speelt.–> TEGENSPELER KRIJGT FREE-BAL
  De tegenspeler mag de witte speelbal in de hand nemen (nadat hij volledig tot stilstand is gekomen) en terug op het speelterrein leggen waar hij/zij wil en verder spelen.Wanneer men één van deze fouten maakt en er gaat een bal van uw tegenstander in een pocket, dan is dit geen free-ball maar moet de tegenstander gewoon voort spelen, zonder dat hij de bal vrij mag plaatsen! Als alle gekleurde ballen (volle en halfvolle) van het terrein zijn en alleen nog de witte speelbal en de zwarte 8-bal aanwezig zijn dan is elke fout EEN VERLOREN SET! (bijvoorbeeld: zwarte 8-bal in verkeerde pocket, zwarte 8-bal missen, zwarte 8-bal potten en ook de witte speelbal, witte speelbal potten)

  U bent de verliezer !

  Als u de 8-bal pot in de loop van het spel.

  U bent de winnaar !

  Als u de 8-bal pot bij de break.

  Prijzen
Op werkdagen van 10u tot 18u 7,50€
Na 18u zat-, zon-, feestdagen 8,50€

Reservatie mogelijk