POOL

POOL

The two most important things in life are good friends and a good break

Voor de liefhebbers is er natuurlijk ook onze American Pool: even ontspannen na een vermoeide werkdag, of gewoon gezellig pool spelen onder vrienden of collega’s.

Aan een van onze vier American Pools kan u het even wat rustiger aan doen. Concentratie en een vaste hand zullen u helpen een partijtje te winnen. Ideaal om u te ontspannen met enkele vrienden onder elkaar. Het is een snel spel, dat iedereen vanaf 16 jaar zeker vlot kan aanleren.

REGELS

Het doel van dit spel is als éérste de gekozen ballenreeks te kunnen potten en daarbij de 8-ball als laatste in de diagonale hoek, tegenover de hoek waar in uw laatste bal verdwenen is te potten (bij de middenpocket is dit aan de overkant).

Als beide spelers hun laatste bal in dezelfde pocket spelen, zal de éérste speler die daarin lukt de regel van hierboven moeten toepassen en de tweede speler zal de andere pocket op de korte band moeten nemen om zijn zwarte 8-ball te potten. Voor de midden-pocket is dit ook steeds de overliggende pocket van de tegenspeler.

Dus: men kan nooit dezelfde eindpocket hebben als zijn tegenstander (zwarte 8-ball).

Fouten

Wat is fout?

  • Rechtstreeks op een bal spelen van uw tegenstander, zonder eerst een bal geraakt te hebben van uw eigen kleur.
  • Met de witte speelbal eerst de bal van uw tegenspeler of de 8-bal raken.
  • Op de zwarte 8-bal spelen voor dat al uw eigen gekleurde ballen gepot zijn.
  • Eender welke bal uit het terrein spelen (gekleurde ballen terug op het terrein leggen in de startcirkel op het middelpunt of als dit niet kan op het midden van de 8-bal).
  • Als u geen bal raakt of de witte speelbal in een pocket speelt–> TEGENSPELER KRIJGT FREE-BAL

Fouten

De tegenspeler mag de witte speelbal in de hand nemen (nadat hij volledig tot stilstand is gekomen) en terug op het speelterrein leggen waar hij/zij wil en verder spelen. Wanneer men één van deze fouten maakt en er gaat een bal van uw tegenstander in een pocket, dan is dit geen free-ball maar moet de tegenstander gewoon voort spelen, zonder dat hij de bal vrij mag plaatsen!

Als alle gekleurde ballen (volle en halfvolle) van het terrein zijn en alleen nog de witte speelbal en de zwarte 8-bal aanwezig zijn dan is elke fout EEN VERLOREN SET! (bijvoorbeeld: zwarte 8-bal in verkeerde pocket, zwarte 8-bal missen, zwarte 8-bal potten en ook de witte speelbal, witte speelbal potten) 

TARIEVEN & reserveren

Op weekdagen van 9u tot 18u:  8,00€

Op weekdagen na 18u, zaterdag(hele dag), zondag(hele dag) en feestdagen(hele dag): 9,00€

Reserveren is mogelijk!

 

Wil je komen poolen?

openingsuren

Alle weekdagen vanaf 09:00 tot ...
Zaterdag en zondag vanaf 09:00 tot ...
Feestdagen open vanaf 14:00

Bel ons

053 78 82 71

Mail ons

events@tragelsport.be